×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
HAKKIMIZDA
HAKKIMIZDA

Kayseri Üniversitesi Gıda Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, 10 Mart 2020 tarihli ve 30845 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak faaliyetlerine başlamıştır. Modern ve hijyenik üretim imkanı sunan Merkez binamız, Kayseri' li hayırsever iş adamları Mustafa, Mehmet ve Hasan Çıkrıkçıoğlu kardeşler tarafından anneleri merhum Safiye Çıkrıkçıoğlu adına yaptırılmıştır. Gıda Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde; başta süt ve süt ürünleri olmak üzere çeşitli gıda maddelerinin üretimi gerçekleştirilmekte ve hammaddeden son ürüne kadar tüm süreçlerde üretilen ürünlerin kalite kontrol analizleri yapılmaktadır. Merkezimizde ayrıca Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı öğrencilerinin uygulama ve laboratuvar dersleri yürütülmektedir. Bunun yanında öğrenciler için staj imkanı da sağlanmaktadır.

Merkezimiz; gıda güvenliği ve sürdürülebilir üretim için bir çok AR-GE faaliyetleri ve gıda alanında yenilikçi araştırmalarıyla gıda sektörüne hizmet etmeye ve ürettiği doğal, katkısız ve ağlıklı ürünlerini halkımızla buluşturarak toplumsal fayda sağlamaya çalışmaktadır.